PHOTOS: They find a message from survivors of the two world wars for future generations and this is what it says | The NY Journal - The Canadian
Sunday, November 29

PHOTOS: They find a message from survivors of the two world wars for future generations and this is what it says | The NY Journal

While doing renovation work on the church of Santiago, in Antwerp, Belgium, the workers found a very curious and extraordinary detail: They found a message from survivors of the two world wars for future generations inside a box of matches hidden in a cornerstone of the temple vault.

This is what the message says signed on July 21, 1941 by John Janssen, Jul Gyselinck, Louis Chantraine, and Jul Van Hemeldonck:

“When this ceiling is repainted, we will no longer belong to this Earth. In 1941 the roof of the church was glued with a 26 meter high rolling scaffold as part of the service to the city buildings. Earth: we have to tell our descendants that we don’t enjoy life. We experienced two wars, one in 1914 and one in 1940, which is still going on! We are here working hungry, they extort every penny from us to eat a little.

“I give our descendants some good advice when it comes to returning to war: in the course of life, make sure you have supplies at home such as rice, coffee, flour, tobacco, wheat, grains to survive! !! ¡¡Enjoy life to the fullest, take a wife and for those who are already married, take care of your homes!!!! Greetings men !!! “

View this post on Instagram

Ongelooflijk 😱 Deze werkman vond in de Sint-Jacobskerk een briefje uit 1941 met een pakkende boodschap: ‘Als deze zoldering nog eens geschilderd zal worden, zullen wij niet meer tot deze aarde behoren… “Het bijzonderens van John Jasenckinckin, van John Jaenckinckin, Gsenha bijzonderens Louis Chantraine in Jul Van Hemeldonck… ‘In’ t jaar 1941 word de zoldering der kerk gelijmd met een rollende stelling van 26 meters hoog, voor den dienst stadsgebouwen. Als die zoldering nog eens geschilderd zal worden, zullen wij niet meer tot derenze aarde , wij moeten ons nakomelingen zeggen dat wij het niet plezierig in ons leven gehad hebben. Twee oorlogen hebben wij medegemaakt, een in 1914 een in 1940, dat kan nog al tellen he !!! Wij staan ​​hier te werken zwart van den honger, tot den laatsten cent persen zij ons af om een ​​weinig eten. Ik geef onze nakomelingen den goede raad als het nog eens oorlog word in de levensloop zorgt goed, voor een voorraad in huis, zoo als rijst, koffie, bloem, tabak, tarwe, graanoffie voor u in ‘t leven houden you !!! Geniet vol op van ‘t leven, neemt bijtijds een ander vrouwtje, voor degenerate die getrouwd zijn pas op’ t huis !!! Salut mannen !!! Gedaan den 21 juli van ‘t jaar 1941 door de schilders dienst der gebouwen John Janssen, Jul Gyselinck, Louis Chantraine in Jul Van Hemeldonck. De boodschap zat verstopt in een luciferdoosje. Dat doosje was weggemoffeld in een sluitsteen, een ornament die de punten van de gewelven met elkaar verbindt. De werkmannen schreven hun boodschap op de keerzijde van twee activiteitenbonnen van de toenmalige Dienst der Stadsgebouwen. #antwerpen #antwerp #erfgoed

A post shared by Stad Antwerpen (@stad_antwerpen) on

The message was shared by the Antwerp city authorities, who explained that the message was written on the back of two coupons valid for activities known as Dienst der Stadsgebouw.

Janssen, Gyselinck, Chantraine and Van Hemeldonck were painters who worked with the ceiling of the church. They wrote the message and folded it to fit in the box of matches that they later hid in the stone.

eldiariony.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *